Sunday, July 2, 2017

პროექტი-ლუდის წარმოების კლასიკური ტექნოლოგია.


პროექტის სახელწოდება:
ლუდის წარმოების კლასიკური ტექნოლოგია.
პროექტის მთავარი იდეა (თემა):
ლუდის წარმოების ტექნოლოგიის ყველა ეტაპის ვიზუალური ნახვა,ქიმიური პროცესების შესწავლა და და შემდეგ შესაბამისობაში მოყვანა თეორიულ ცოდნასთან.
პროექტის აქტუალობა:
სხვადასხვა ქიმიური პროცესების ვიზუალურად ნახვის საფუძველზე ამ პროცესების არსში უკეთ ჩაწვდომა,რაც ვერ ხერხდება საკლასო გარემოში.
პროექტის მიზნები:
სხვადასხვა ქიმიური პროცესების:ფერმენტაცია,ფილტრაცია,პასტერიზაცია,სპირტული დუღილი,ჟანგბადით გაჯერება,სახამებლის შაქრად გადაქცევა-ყველა ამ პროცესის ვიზუალურად ნახვა,გააზრება თეორიულ მასალაზე დაყრდნობით.
მონაწილეთა ასაკი:
IX-X-XI კლასი.
ვადები/ხანგრძლივობა:
1 თვე.
მოსალოდნელი შედეგები /პროდუქტები,რაც შეიძლება შეიქმნას:
მოსწავლეები შეძლებენ გარკვევას სხვადასხვა ქიმიურ პროცესებში,კონკრეტულად იმ პროცესებში რომელიც საჭიროა ლუდის მოსახარშად. ასევე შეძლებენ თეორული და პრაქტიკული ცოდნის შეჯერებას.სტატისტიკის განხორციელებას ქუთაისი და ბათუმის ლუდსახარშების მაგალითზე.სლაიდები და ვიდეო მასალა. სხვადასხვა თვალსაჩინოებების შექმნა.
პროექტისათვის საჭირო ძირითადი  რესურსები:
დირექცია,ტრანსპორტი,კვება,მშობლები, ფოტოაპარატი,მობილური,პროექტორი, ფლიფჩატი.მარკერი,დაფა,ცარცი.
პროექტის მსვლელობა(ძირითადი აქტივობები ):
სხვადასხვა ჯგუფების მიერ წინასწარ განაწილებული მასალის მოძიება.პრეზენტაცია-განხილვა,ექსკურსიის დაგეგმვა,ლუდსახარშის ადმინისტრაციასთან შეთანხმება.სასწავლო ექსკურსია..მოპოვებული მასალის შეჯამება, დამუშავება და წარდგენა.
საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი:
ბიოლოგია.
პროექტის ხელმძღვანელი(მასწავლებელი)
დალი წულუკიძე.
ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა:
badri14.1972@gmail.com
პროექტის ვებ-გვერდი/ბლოგი:
badri141972blogposts.com


No comments:

Post a Comment